O privire asupra veniturilor și a strategiilor de maximizare a profitului

În ultimii ani, închirierea în regim hotelier a devenit din ce în ce mai populară, oferind o alternativă mai flexibilă și mai accesibilă la cazării tradiționale. Dar cât de profitabilă este această afacere? În acest articol, vom discuta despre cât se poate câștiga din închirierea în regim hotelier.

Potențialul de câștig

Venitul din închirierea în regim hotelier poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, precum amplasarea proprietății, dimensiunea și tipul unității de cazare, precum și serviciile oferite. De asemenea, factori precum sezonul, evenimentele locale și nivelul concurenței pot afecta venitul.

Cu toate acestea, un studiu recent arată că proprietarii care închiriază camere în regim hotelier pot câștiga între 60% și 90% din venitul total al camerei, în funcție de localizare și alte factori. De exemplu, proprietarii care închiriază unități de cazare în zone turistice populare sau în orașe cu cerere mare pentru cazare, pot câștiga mai mult.

Cum se calculează venitul

Pentru a calcula venitul pe care îl puteți obține din închirierea în regim hotelier, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, precum:

  • Prețul de închiriere: Acesta poate varia în funcție de sezon, numărul de oaspeți, numărul de camere și alte servicii oferite.
  • Gradul de ocupare: Acesta se referă la procentul de camere care sunt ocupate pe parcursul anului. Cu cât gradul de ocupare este mai mare, cu atât veți câștiga mai mult.
  • Costurile: Acestea includ costurile asociate cu întreținerea și îmbunătățirea proprietății, precum și taxele și comisioanele asociate cu platformele de rezervări.

Un mod simplu de a calcula venitul este să înmulțiți prețul mediu de închiriere cu gradul de ocupare și numărul de camere. De exemplu, dacă aveți trei camere de închiriat la un preț mediu de 100 de lei pe noapte și un grad de ocupare de 70%, veți câștiga în medie 2.100 de lei pe lună.

Cum să maximizați venitul?

Pentru a maximiza venitul din închirierea în regim hotelier, puteți lua în considerare următoarele sfaturi:

  • Promovarea proprietății dvs.: Înregistrați-vă proprietatea pe platforme de rezervare, site-uri de turism și rețele sociale pentru a vă face publicitate și pentru a ajunge la un public mai larg.
  • Ofertați servicii suplimentare: În afară de cazare, puteți oferi și

servicii suplimentare, precum micul dejun, curățenia zilnică, parcare, transferuri și alte servicii personalizate, pentru a crește veniturile.

  • Mențineți o calitate ridicată a serviciilor: Asigurați-vă că proprietatea dvs. este bine întreținută și că oaspeții dvs. primesc servicii excelente, astfel încât să vă întoarcă și să vă recomande și altor persoane.
  • Fiți flexibili cu politica de anulare: Ofertați o politică de anulare flexibilă pentru a atrage mai mulți oaspeți, dar asigurați-vă că politica dvs. este clară și ușor de înțeles.
  • Urmați tendințele de piață: Fiți atenți la tendințele de piață și la cererea în creștere pentru anumite tipuri de cazare, astfel încât să puteți ajusta prețurile și să maximizați venitul.
Pentru o evaluare precisă a proprietății dvs. în scopul administrării, vă rugăm să completați formularul următor. Un consultant de la Holidays Host vă va contacta în cel mai scurt timp.
Daca esti interesat de acest serviciu si doresti mai multe detalii ,contacteaza-ne prin WhtasApp sau Telefonic!