Cum sa va asigurati ca sunteti in conformitate cu reglementarile legale si sa oferiti clientilor o experienta sigura si placuta.

Inchirierea unui apartament in regim hotelier poate fi o modalitate foarte buna de a genera venituri suplimentare sau de a va asigura un venit stabil. Inainte de a putea inchiria apartamentul in acest mod, este important sa va asigurati ca aveti toate actele necesare si ca sunteti in conformitate cu reglementarile legale.

  1. Autorizatie de functionare

Pentru a putea inchiria un apartament in regim hotelier, este necesar sa detineti o autorizatie de functionare emisa de Primaria locala. Aceasta autorizatie confirma faptul ca apartamentul este conform cu normele de siguranta, igiena si sanatate publica.

  1. Acordul proprietarului

Daca nu sunteti proprietarul apartamentului, este important sa obtineti acordul acestuia inainte de a incepe sa il inchiriati in regim hotelier. In acest sens, ar trebui sa discutati cu proprietarul despre termenii si conditiile inchirierii si sa incheiati un contract de inchiriere.

  1. Inregistrare la Registrul Comertului

Daca intentionati sa inchiriati apartamentul ca o afacere, ar trebui sa va inregistrati la Registrul Comertului si sa obtineti un cod unic de identificare. Aceasta inregistrare va permite sa deschideti un cont bancar si sa acceptati plati de la clienti.

  1. Asigurare

Este important sa va asigurati apartamentul impotriva riscurilor potrivit cu activitatea de inchiriere. Asigurarea va proteja impotriva daunelor provocate de clienti sau de alte persoane si va oferi si protectie impotriva pagubelor cauzate de incendii sau alte catastrofe naturale.

  1. Taxe si impozite

Inchirierea unui apartament in regim hotelier poate implica si plata unor taxe si impozite. De exemplu, ar trebui sa verificati daca trebuie sa platiti impozit pe veniturile obtinute din inchirierea apartamentului si daca trebuie sa va inregistrati pentru a colecta TVA.

  1. Contract de inchiriere

Este important sa aveti un contract de inchiriere care sa stabileasca termenii si conditiile de inchiriere. Contractul ar trebui sa cuprinda informatii despre pret, termenii de plata, conditiile de anulare si obligatiile clientului.

  1. Reguli de functionare

Ar trebui sa stabiliti reguli clare de functionare pentru clienti, cum ar fi orele de check-in si check-out, regulile privind fumatul si petrecerile si conditiile de plata a garantiei.

In concluzie, pentru a putea inchiria un apartament in regim hotelier, este important sa va asigurati ca aveti toate actele necesare si ca sunteti in conformitate cu reglementarile legale. Daca respectati aceste reguli, puteti oferi clientilor o experienta placuta si sigura si puteti avea un venit stabil din activitatea de inchiriere.

Pentru o evaluare precisă a proprietății dvs. în scopul administrării, vă rugăm să completați formularul următor. Un consultant de la Holidays Host vă va contacta în cel mai scurt timp.
Daca esti interesat de acest serviciu si doresti mai multe detalii ,contacteaza-ne prin WhtasApp sau Telefonic!