Ghid complet pentru proprietari

De la autorizații și contracte până la evidența oaspeților și asigurarea proprietății – tot ce trebuie să știți pentru a închiria apartamentul în mod legal și în siguranță.

Dacă dorești să închiriezi un apartament în regim hotelier, trebuie să te asiguri că ai toate documentele necesare pregătite în prealabil. Aceste documente sunt esențiale pentru a putea închiria legal un apartament în acest regim.

  1. Anexa 3.1 – Acest document este necesar pentru a înregistra apartamentul în Registrul de Evidență a Prestatorilor de Servicii de Cazare. Anexa 3.1 este un formular standard pe care îl poți găsi pe site-ul Ministerului Turismului și care trebuie completat cu informațiile tale personale și ale apartamentului.
  2. Anexa 4 – Această anexă este necesară pentru a putea obține avizul pompierilor. Este un document prin care proprietarul confirmă că apartamentul respectă toate cerințele de securitate impuse de lege.
  3. Actul de proprietate sau contractul cu clauza de subînchiriere – Dacă ești proprietarul apartamentului, trebuie să ai la dispoziție actul de proprietate. Dacă nu ești proprietarul, ci doar îl închiriezi, trebuie să ai un contract de închiriere cu clauza de subînchiriere care îți permite să închiriezi apartamentul în regim hotelier.
  4. Copie a actului de identitate – Acest document este necesar pentru a putea înregistra apartamentul în Registrul de Evidență a Prestatorilor de Servicii de Cazare.
  5. Acordul Asociației de Proprietari sau al vecinilor – Dacă apartamentul se află într-un bloc de locuințe, este necesar să obții acordul Asociației de Proprietari sau al vecinilor pentru a putea închiria apartamentul în regim hotelier. Aceștia pot fi deranjați de prezența clienților în bloc sau de zgomotul produs de aceștia.

În concluzie, pentru a putea închiria un apartament în regim hotelier, trebuie să ai la dispoziție toate documentele necesare. Înregistrează-ți apartamentul în Registrul de Evidență a Prestatorilor de Servicii de Cazare, obține avizul pompierilor, ai la dispoziție actul de proprietate sau contractul de închiriere cu clauza de subînchiriere, o copie a actului tău de identitate și acordul Asociației de Proprietari sau al vecinilor.

Pentru o evaluare precisă a proprietății dvs. în scopul administrării, vă rugăm să completați formularul următor. Un consultant de la Holidays Host vă va contacta în cel mai scurt timp.

Daca esti interesat de acest serviciu si doresti mai multe detalii ,contacteaza-ne prin WhtasApp sau Telefonic!