Certificat de Clasificare Airbnb: Standardizarea Calității în Cazările Private

În peisajul dinamic al turismului modern, Airbnb a redefinit experiența călătoriilor, oferind o alternativă personalizată și autentică hotelurilor tradiționale. Cu toate acestea, asigurarea unei experiențe de înaltă calitate rămâne esențială. Aici intervine conceptul de certificat de clasificare Airbnb, o inițiativă menită să standardizeze și să îmbunătățească calitatea cazărilor private.

Ce Este Certificatul de Clasificare Airbnb?

Certificatul de clasificare Airbnb este un sistem de evaluare care măsoară calitatea, confortul și serviciile oferite de gazdele Airbnb. Acesta urmărește să creeze un standard universal de calitate, asigurându-se că oaspeții beneficiază de experiențe plăcute și conforme cu așteptările lor. Prin acest certificat, Airbnb își propune să distingă gazdele care oferă spații excepționale, curate, sigure și bine echipate.

Importanța Certificatului de Clasificare pentru Gazde și Oaspeți

 1. Încredere și Siguranță: Certificatul servește ca un semn de încredere pentru oaspeți, asigurându-i că proprietatea îndeplinește standarde riguroase de calitate.
 2. Diferențiere: Pentru gazde, obținerea acestui certificat înseamnă a se diferenția într-o piață competitivă, atractivă pentru oaspeții care caută cazări de top.
 3. Feedback Constructiv: Procesul de clasificare oferă gazdelor feedback valoros pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor și facilităților oferite.
 4. Promovare: Airbnb promovează activ proprietățile certificate, crescând vizibilitatea acestora pe platformă.

Procesul de Obținere a Certificatului

Obținerea certificatului de clasificare Airbnb implică mai mulți pași, începând cu o autoevaluare detaliată a proprietății, urmată de o inspecție realizată de o entitate independentă sau de evaluări bazate pe recenziile oaspeților. Criteriile de evaluare includ aspecte legate de curățenie, confort, amenajări interioare, dotări și comunicarea cu gazda. În funcție de scorul obținut, proprietatea poate fi clasificată și va primi un certificat digital care poate fi afișat pe profilul Airbnb al gazdei.

Certificatul de clasificare Airbnb reprezintă un pas important spre asigurarea unei experiențe de cazare de înaltă calitate pentru oaspeți și oferă o platformă pentru gazde de a-și demonstra angajamentul față de excelență. Într-o lume a turismului în continuă evoluție, standardele clare și transparente sunt esențiale pentru a menține încrederea și satisfacția atât a gazdelor, cât și a oaspeților. Cu acest certificat, Airbnb își consolidează poziția ca lider în inovația turismului, promovând un mediu sigur, confortabil și de încredere pentru toți utilizatorii săi.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

 • Afli ce documente sunt necesare, unde le poți descărca, ce informații trebuie să completezi și unde să încarci documentele finalizate pentru a obtine Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, de la ANAF (Certificat necesar atunci cand doresti sa iti  inchiriezi propriatatea pe persoana fizica )

 • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

 • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

 • Afli cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

 • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

 • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

 • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

 • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

 • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

 • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

 • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 14 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.