Închirierile Proprietăților în Regim Hotelier

Într-o lume în care flexibilitatea și mobilitatea au devenit cheia succesului în numeroase domenii, închirierile proprietăților în regim hotelier se afirmă ca o strategie de afaceri extrem de atractivă și simplă pentru proprietarii de imobile. Indiferent de tipul de proprietate pe care îl dețineți – fie că este vorba despre o casă la țară, o garsonieră în centrul orașului sau un apartament de lux – această formă de închiriere vă poate deschide ușile către o sursă de venit semnificativă și constantă.

1. Avantajele Închirierii în Regim Hotelier

Flexibilitate și Control

Unul dintre cele mai mari avantaje ale închirierii în regim hotelier este flexibilitatea pe care o oferă. Puteți decide când și cum să închiriați, stabilind tarife în funcție de cerere și perioadă, și aveți posibilitatea de a utiliza proprietatea atunci când nu este închiriată.

Venituri Mai Mari

În general, închirierile în regim hotelier generează venituri mai mari comparativ cu închirierile pe termen lung. Datorită posibilității de a ajusta prețurile în funcție de sezon, evenimente locale sau cerere, puteți maximiza profitul din proprietatea dvs.

Diversificarea Portofoliului

Oferind proprietatea dvs. în regim hotelier, puteți atrage o varietate mai largă de clienți, de la turiști la profesioniști care călătoresc pentru afaceri, diversificând astfel sursele de venit.

2. Potențialul Diferitelor Tipuri de Proprietăți

Casele la Țară

O casă la țară poate fi transformată într-un refugiu perfect pentru cei care doresc să scape de agitația urbană. Cu un marketing adecvat și dotări care să ofere confort și o experiență autentică, aceste proprietăți pot atrage familii sau grupuri care caută o vacanță relaxantă.

Garsonierele în Oraș

Garsonierele situate în inima orașelor sunt ideale pentru călătorii de afaceri sau turiștii care doresc să exploreze orașul. Având în vedere poziția centrală, acestea sunt în mare căutare și pot genera un venit constant.

Apartamentele de Lux

Apartamentele de lux pot oferi o experiență comparabilă cu cea a hotelurilor de top, atrăgând o clientelă dispusă să plătească mai mult pentru confort și exclusivitate. Amenajarea de calitate superioară și serviciile adiționale pot transforma aceste proprietăți în opțiuni preferate pentru cei care călătoresc în scopuri de lux sau leisure.

Închirierea în regim hotelier reprezintă o afacere simplă, dar eficientă, care poate aduce beneficii semnificative indiferent de tipul de proprietate pe care îl dețineți. Cu o gestionare atentă și o strategie de marketing bine pusă la punct, puteți transforma orice imobil într-o sursă de venit profitabilă, oferind în același timp o experiență deosebită oaspeților dvs. Astfel, nu numai că maximizați potențialul financiar al proprietății, dar contribuiți și la creșterea standardelor în industria ospitalității.

Înregistreaza-te in gursul gratuit de mai jos si invata cum sa iti listezi propriatetea ta in regim hotelier!

Iată cum își exprimă clienții părerea atunci când ne contactează pentru a solicita o ofertă!

Este important să ascultăm și să înțelegem părerile clienților cu care colaborăm, deoarece acestea pot oferi o perspectivă valoroasă asupra modului în care compania noastră își desfășoară activitatea și poate oferi oportunități de îmbunătățire a serviciilor noastre. În acest sens, este benefic să se cunoască modul în care acești clienți își exprimă părerile. Acestea pot fi comunicate verbal, în timpul conversațiilor cu reprezentanții noștri de vânzări sau suport, sau în scris, prin intermediul WhatsApp, al e-mailurilor, evaluărilor online sau a altor canale de feedback disponibile.

În general, clienții își exprimă părerile prin raportarea experiențelor lor pozitive sau negative cu produsele sau serviciile noastre. Ei pot aprecia calitatea serviciilor noastre, promptitudinea răspunsurilor sau modul în care îi tratăm ca și clienți. Pe de altă parte, pot semnala probleme sau dezamăgiri legate de produse sau servicii care nu au îndeplinit așteptările lor.

Este important să luăm în considerare părerile clienților și să le utilizăm pentru a ne îmbunătăți continuu serviciile, astfel încât să putem satisface nevoile lor într-un mod cât mai eficient și satisfăcător posibil.

Iata cum isi exprima parerea clientii cu care colaboram!

Pentru o evaluare precisă a proprietății dvs. în scopul administrării, vă rugăm să completați formularul următor. Un consultant de la Holidays Host vă va contacta în cel mai scurt timp.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

  • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

  • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

  • Află cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

  • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

  • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

  • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

  • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

  • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

  • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

  • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 35 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.