Explorând Potențialul Închirierii în Regim Hotelier

Într-o lume economică în continuă evoluție, identificarea și valorificarea oportunităților de afaceri reprezintă cheia succesului pentru antreprenori. Unul dintre sectoarele care oferă oportunități remarcabile este cel al închirierilor în regim hotelier, un domeniu care a cunoscut o expansiune semnificativă în ultimii ani. Acest model de afaceri nu numai că demonstrează o rentabilitate superioară dar oferă și flexibilitate și ușurință în gestionare, atrăgând un număr din ce în ce mai mare de investitori.

Un Sector în Creștere

Turismul și mobilitatea sunt în creștere, iar cererea pentru cazare temporară este mai mare ca niciodată. Închirierea în regim hotelier răspunde acestei cereri, oferind o alternativă personalizată și confortabilă la hotelurile tradiționale. Aceasta se adresează nu doar turiștilor, ci și profesioniștilor care călătoresc pentru afaceri, studenților sau familiilor aflate în vacanță, diversificând astfel baza de clienți potențiali.

Avantajele Închirierii în Regim Hotelier

Rentabilitate Îmbunătățită

Închirierea în regim hotelier oferă oportunitatea de a genera venituri semnificativ mai mari comparativ cu închirierea pe termen lung. Tarifele pot fi ajustate dinamic, în funcție de cerere și de sezon, maximizând astfel potențialul de câștig.

Flexibilitate și Control

Proprietarii au control complet asupra proprietății lor, putând decide când este disponibilă pentru închiriere și când doresc să o utilizeze personal. De asemenea, pot ajusta regulile casei și pot personaliza spațiul pentru a reflecta un anumit standard sau tematică.

Acces la o Piață Globală

Platformele online de închiriere în regim hotelier conectează proprietarii cu o piață globală, permițându-le să atragă oaspeți din întreaga lume. Aceasta expunere internațională poate crește semnificativ ratele de ocupare și profiturile.

Cum să Profitați de Această Oportunitate

Pentru a capitaliza pe deplin potențialul închirierii în regim hotelier, este esențial să înțelegeți piața, să cunoașteți nevoile și preferințele clienților și să vă asigurați că proprietatea dvs. este bine poziționată și promovată. Investiția în calitate, de la amenajare până la serviciile oferite, poate transforma o simplă proprietate într-o sursă consistentă de venit.

Pentru a vă sprijini în această călătorie, am creat un curs care vă va îndruma în lansarea și gestionarea unei proprietăți în regim hotelier, oferindu-vă toate informațiile și resursele necesare pentru a începe cu succes în doar 7 zile.

Închirierea în regim hotelier nu este doar o tendință trecătoare, ci o oportunitate de afaceri solidă, care merită explorată. Cu avantajele sale multiple și cu suportul potrivit, puteți transforma o proprietate obișnuită într-un business profitabil, capabil să vă ofere independența financiară pe care o căutați. Dacă sunteți pregătiți să explorați această oportunitate, vă invităm să descoperiți mai multe în cadrul cursului nostru dedicat.

Pentru o evaluare precisă a proprietății dvs. în scopul administrării, vă rugăm să completați formularul următor. Un consultant de la Holidays Host vă va contacta în cel mai scurt timp.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

  • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

  • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

  • Află cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

  • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

  • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

  • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

  • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

  • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

  • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

  • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 35 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.