Închirierea în Regim Hotelier ca Opțiune de Top

În universul vast al investițiilor imobiliare, căutarea metodei perfecte pentru a maximiza profiturile poate părea o sarcină descurajantă. Însă, printre multitudinea de opțiuni disponibile, închirierea în regim hotelier se distinge ca o cale deosebit de atractivă și profitabilă pentru investitorii cu viziune. Acest articol explorează dinamica investițiilor imobiliare și argumentează de ce închirierea în regim hotelier merită considerată ca o componentă centrală a portofoliului dvs. de investiții.

De Ce Investiții Imobiliare?

Investițiile imobiliare sunt adesea laudate pentru capacitatea lor de a oferi un randament consistent și relativ stabil pe termen lung, reprezentând o formă tangibilă de investiție care poate oferi atât venit pasiv, cât și aprecierea capitalului. Diversificarea în imobiliare poate servi, de asemenea, ca un puternic amortizor împotriva volatilității pieței de acțiuni, adăugând un strat suplimentar de securitate financiară pentru investitori.

Închirierea în Regim Hotelier: O Oportunitate de Neegalat

Închirierea în regim hotelier, cunoscută și sub numele de închiriere pe termen scurt, se referă la oferirea de locuințe mobilate pentru perioade scurte de timp, asemănătoare cu hotelurile. Această strategie de investiții prezintă avantaje distincte care o pot transforma într-o sursă foarte profitabilă de venit:

Venit Superior

Comparativ cu închirierile tradiționale pe termen lung, închirierea în regim hotelier poate aduce venituri semnificativ mai mari. Tarifele zilnice sau săptămânale sunt adesea mult mai ridicate decât chiria lunară pentru o proprietate similară, ceea ce înseamnă că investitorii pot recupera și amplifica mai rapid investiția inițială.

Flexibilitate Sporită

Investitorii au flexibilitatea de a ajusta prețurile în funcție de cerere, sezon, evenimente locale sau sărbători, optimizând astfel veniturile. Aceasta oferă oportunitatea de a maximiza profiturile în perioadele de vârf, spre deosebire de închirierile pe termen lung, unde chiria rămâne constantă.

Diversificare a Portofoliului

Integrarea închirierii în regim hotelier în portofoliul dvs. de investiții imobiliare adaugă o diversificare valoroasă, reducând riscul prin răspândirea surselor de venit. Aceasta permite investitorilor să capitalizeze pe diferite piețe și preferințe ale consumatorilor.

Utilizare Personală

Un avantaj suplimentar al proprietăților în regim hotelier este posibilitatea de a le utiliza pentru uz personal în perioadele neînchiriate, combinând astfel plăcerea cu afacerile.

Considerații Importante

Deși închirierea în regim hotelier oferă un potențial mare de venit, este crucial să se ia în considerare factorii de reglementare locală, managementul proprietății, fluctuațiile sezoniere și nevoia de marketing eficient. Investitorii ar trebui să evalueze atent piața, locația și targetul demografic pentru a asigura succesul investiției lor.

În peisajul investițiilor imobiliare, închirierea în regim hotelier reprezintă o strategie remarcabilă pentru generarea de venituri superioare și diversificarea portofoliului. Prin abordarea inteligentă și adaptabilă a acestui model de afaceri, investitorii pot debloca un potențial semnificativ de creștere și profitabilitate. Înarmat cu cunoștințele adecvate și o strategie bine concepută, investiția în regim hotelier poate transforma visele de succes financiar în realitate.

Iată cum își exprimă clienții părerea atunci când ne contactează pentru a solicita o ofertă!

Este important să ascultăm și să înțelegem părerile clienților cu care colaborăm, deoarece acestea pot oferi o perspectivă valoroasă asupra modului în care compania noastră își desfășoară activitatea și poate oferi oportunități de îmbunătățire a serviciilor noastre. În acest sens, este benefic să se cunoască modul în care acești clienți își exprimă părerile. Acestea pot fi comunicate verbal, în timpul conversațiilor cu reprezentanții noștri de vânzări sau suport, sau în scris, prin intermediul WhatsApp, al e-mailurilor, evaluărilor online sau a altor canale de feedback disponibile.

În general, clienții își exprimă părerile prin raportarea experiențelor lor pozitive sau negative cu produsele sau serviciile noastre. Ei pot aprecia calitatea serviciilor noastre, promptitudinea răspunsurilor sau modul în care îi tratăm ca și clienți. Pe de altă parte, pot semnala probleme sau dezamăgiri legate de produse sau servicii care nu au îndeplinit așteptările lor.

Este important să luăm în considerare părerile clienților și să le utilizăm pentru a ne îmbunătăți continuu serviciile, astfel încât să putem satisface nevoile lor într-un mod cât mai eficient și satisfăcător posibil.

Iata cum isi exprima parerea clientii cu care colaboram!

Pentru o evaluare precisă a proprietății dvs. în scopul administrării, vă rugăm să completați formularul următor. Un consultant de la Holidays Host vă va contacta în cel mai scurt timp.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

  • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

  • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

  • Află cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

  • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

  • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

  • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

  • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

  • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

  • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

  • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 35 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.