Cum Funcționează și Cum Poate Beneficia Un Channel Manager de pe Booking Hotelierii

În lumea modernă a hotelurilor, gestionarea eficientă a disponibilității și a tarifelor pe platforme de rezervări online este crucială pentru succesul unei afaceri. Un instrument esențial în acest sens este Channel Managerul de pe Booking.com. În acest articol, vom explora în profunzime ce este un Channel Manager de pe Booking, cum funcționează și cum poate ajuta hotelierii să-și optimizeze operațiunile și să-și maximizeze veniturile.

Ce Este un Channel Manager de pe Booking?

Channel Managerul de pe Booking este un sistem software care permite hotelierilor să gestioneze disponibilitatea camerei și tarifele lor pe platforma Booking.com și, uneori, și pe alte canale de vânzare online, toate dintr-un singur loc centralizat. Acest instrument permite hotelierilor să-și actualizeze în timp real disponibilitatea și tarifele pe Booking.com și să prevină supra-rezervările sau sub-rezervările.

Cum Funcționează Channel Managerul de pe Booking?

Principiul de bază al unui Channel Manager de pe Booking este simplu: hotelierii își introduc disponibilitatea și tarifele într-un panou de control centralizat, iar aceste informații sunt apoi actualizate automat pe platforma Booking.com și pe alte canale de vânzare online conectate. Astfel, hotelierii pot gestiona și actualiza cu ușurință disponibilitatea și tarifele lor, fără a fi nevoie să intre manual pe fiecare platformă în parte.

Beneficiile Channel Managerului de pe Booking pentru Hotelieri

 1. Evitarea Overbooking-ului și a Sub-Rezervărilor: Sincronizarea automată a disponibilității camerei pe platforma Booking.com și pe alte canale de vânzare online previne riscul de supra-rezervare sau sub-rezervare.
 2. Maximizarea Ocupării și a Veniturilor: Hotelierii pot ajusta tarifele în timp real în funcție de cerere și sezon, contribuind astfel la maximizarea veniturilor.
 3. Economisirea Timpului și Efortului: Channel Managerul de pe Booking permite hotelierilor să-și gestioneze disponibilitatea și tarifele dintr-un singur loc centralizat, economisind timp și reducând erorile umane.
 4. Acces la Rapoarte și Analize Utile: Unele Channel Managere de pe Booking oferă hotelierilor acces la rapoarte și analize detaliate despre performanța lor pe platforma Booking.com, permițându-le să-și evalueze și să-și optimizeze strategiile de vânzare.

În concluzie, un Channel Manager de pe Booking este un instrument esențial pentru hotelieri care doresc să-și optimizeze operațiunile și să-și maximizeze veniturile pe platforma Booking.com și pe alte canale de vânzare online. Prin simplificarea și automatizarea procesului de gestionare a disponibilității și tarifelor, acest instrument nu numai că îmbunătățește eficiența operațională, dar și contribuie la creșterea competitivității și a succesului pe piața hotelieră digitală în continuă evoluție.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

 • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

 • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

 • Află cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

 • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

 • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

 • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

 • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

 • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

 • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

 • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 35 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.