Cum Obții Acordul Vecinilor pentru Închirierea în Regim Hotelier în cazul Persoanelor Juridice

Închirierea proprietăților în regim hotelier poate fi o afacere profitabilă, însă obținerea acordului vecinilor, mai ales în cazul în care ești o persoană juridică, poate fi un proces complicat. De la respectarea reglementărilor locale până la negocierea cu locuitorii din zonă, există multe aspecte de luat în considerare. În acest articol, vom explora pașii esențiali pentru a obține acordul vecinilor într-un mod eficient și lipsit de probleme.

1. Înțelege Regulile Locale

Primul pas în obținerea acordului vecinilor pentru închirierea în regim hotelier este să te informezi cu privire la legislația și reglementările locale. În multe jurisdicții, există cerințe specifice pentru închirierea pe termen scurt și pentru regimul hotelier, iar unele pot impune cerințe suplimentare pentru obținerea acordului vecinilor. Asigură-te că ești familiarizat cu aceste reguli pentru a te asigura că acționezi în conformitate cu ele.

2. Comunicare Deschisă și Transparentă

Comunicarea este cheia în obținerea acordului vecinilor. Este important să le explici clar vecinilor tăi planurile de închiriere în regim hotelier și să fii deschis la întrebările și îngrijorările pe care le-ar putea avea. O abordare transparentă poate ajuta la construirea încrederii și susținerii comunității din jur.

3. Negociere și Compromis

În unele cazuri, vecinii pot avea îngrijorări legitime cu privire la închirierea în regim hotelier, cum ar fi zgomotul, perturbarea liniștii sau siguranța proprietății. Încercarea de a găsi soluții care să abordeze aceste îngrijorări poate fi esențială pentru obținerea acordului lor. Fii deschis pentru a negocia și a face compromisuri, astfel încât să ajungi la un acord care să satisfacă ambele părți.

4. Documentarea Acordului

Odată ce ai obținut acordul vecinilor, este important să documentezi acest lucru corespunzător. Poate fi util să întocmești un acord scris sau să adaugi clauze specifice în contractul de închiriere, care să reflecte înțelegerea cu vecinii. Documentarea acordului poate ajuta la evitarea neînțelegerilor și a disputelor ulterioare.

Concluzie

Încheind, obținerea acordului vecinilor pentru închirierea în regim hotelier poate fi un proces delicat, dar este esențial pentru a evita problemele legale și pentru a menține o relație bună cu comunitatea din jur. Prin respectarea regulilor locale, comunicare deschisă și negociere, poți obține sprijinul vecinilor și poți construi o afacere de succes în închirierea în regim hotelier.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

  • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

  • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

  • Află cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

  • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

  • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

  • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

  • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

  • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

  • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

  • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 35 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.