Primul Pas În Lansarea Proprietății Tale În Regim Hotelier

Într-o lume tot mai conectată, opțiunea de a închiria o proprietate în regim hotelier a devenit nu doar o alternativă la cazarea tradițională, ci și o sursă viabilă de venit pentru multe persoane fizice. Cu toate acestea, procesul de închiriere în România implică respectarea unor proceduri fiscale stricte, primul pas fiind înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Acest articol îți va explica cum să te înregistrezi pe site-ul ANAF în SPV, cum să soliciți un “Certificat de Înregistrare în scopuri de TVA” și cum să accesezi un curs gratuit care te va ghida pas cu pas în listarea proprietății tale în regim hotelier.

Pasul 1: Înregistrarea în SPV

Primul pas în procesul de închiriere a proprietății tale în regim hotelier este autentificarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) al ANAF. SPV este o platformă online prin care contribuabilii pot accesa servicii fiscale, pot comunica direct cu ANAF și pot depune diverse declarații fiscale. Pentru a te înregistra, vei avea nevoie de o adresă de email validă și de un număr de telefon pentru verificarea identității.

Pasul 2: Cererea pentru “Certificatul de Înregistrare în scopuri de TVA”

După crearea contului în SPV, următorul pas este completarea și depunerea cererii pentru obținerea “Certificatului de Înregistrare în scopuri de TVA”. Acest document este esențial pentru a putea opera legal ca ofertant de cazare în regim hotelier. Formularul necesar pentru această cerere este disponibil în cadrul platformei SPV. Important este să cunoști care secțiuni trebuie completate și ce informații sunt necesare, pentru a evita orice întârziere sau respingere a cererii.

Pasul 3: Curs Gratuit pentru Listarea Proprietății

Înțelegând complexitatea acestui proces și dorind să sprijinim persoanele interesate să navigheze cu ușurință prin procedurile fiscale, oferim acces gratuit la un curs online detaliat. Acest curs îți va arăta exact cum să îți creezi contul pe SPV, ce formular trebuie completat pentru cererea de înregistrare în scopuri de TVA, și îți va oferi un model de formular completat pentru a ști exact ce trebuie bifat și cum.

Pentru a accesa acest curs gratuit și a începe călătoria ta în lumea închirierilor în regim hotelier, te invităm să te înscrii cu adresa de email în formularul de mai jos. Înregistrarea îți va oferi acces imediat la toate informațiile și resursele necesare pentru a lista legal și eficient proprietatea ta.

Înscrie-te acum și fă primul pas către transformarea proprietății tale într-o sursă de venit în regim hotelier, respectând toate reglementările fiscale ale României. Te așteptăm în comunitatea noastră pentru a împărtăși succesul tău și pentru a învăța unul de la altul cele mai bune practici în domeniu.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

 • Afli ce documente sunt necesare, unde le poți descărca, ce informații trebuie să completezi și unde să încarci documentele finalizate pentru a obtine Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, de la ANAF (Certificat necesar atunci cand doresti sa iti  inchiriezi propriatatea pe persoana fizica )

 • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

 • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

 • Afli cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

 • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

 • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

 • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

 • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

 • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

 • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

 • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 14 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.

Hai sa ne cunoastem!