O Analiză Detaliată

În universul vast al antreprenoriatului, inchirierea in regim hotelier se distinge ca una dintre cele mai profitabile afaceri. Cu o cerere în continuă creștere pentru experiențe de călătorie personalizate și confortabile, această industrie a devenit un pol de atracție pentru investitori și antreprenori în căutarea unei oportunități de afaceri sustenabile și lucrative.

La baza acestei afaceri stau adesea mici afaceri de familie, care își transformă proprietățile în locuințe temporare pentru călători. Această abordare intimă și personalizată atrage tot mai mulți turiști care caută experiențe autentice și confortabile în timpul călătoriilor lor.

Inchirierea in regim hotelier presupune oferirea de spații de cazare temporare pentru călători, fie că este vorba despre apartamente, case sau chiar camere în locuințe personale. Această modalitate flexibilă de a găzdui călători aduce beneficii multiple pentru proprietarii de afaceri, inclusiv venituri consistente și flexibilitate în gestionarea activității.

Unul dintre principalele avantaje ale inchirierii in regim hotelier este posibilitatea de a obține un venit pasiv semnificativ. Proprietarii de afaceri pot beneficia de un flux constant de venituri din închirierea spațiilor de cazare, fără a fi nevoie să depună eforturi suplimentare odată ce acestea sunt puse în funcțiune.

Mai mult decât atât, mici afaceri de familie care se angajează în inchirierea in regim hotelier pot crea experiențe personalizate pentru clienți. Prin oferirea unui mediu cald și primitor, care adesea reflectă personalitatea și stilul proprietarilor, aceste afaceri pot construi relații de lungă durată cu clienții și pot obține recomandări valoroase.

Cu toate acestea, succesul în inchirierea in regim hotelier necesită o gestionare atentă și atenție la detalii. Proprietarii de afaceri trebuie să fie pregătiți să gestioneze aspecte precum întreținerea proprietății, curățenia, relația cu clienții și marketingul pentru a asigura o experiență plăcută și satisfăcătoare pentru toți oaspeții.

Pentru a maximiza profitabilitatea și eficiența operațională, proprietarii de afaceri pot utiliza tehnologii moderne și platforme de rezervare online pentru a gestiona rezervările, pentru a comunica cu clienții și pentru a promova afacerea lor către o audiență mai largă.

În concluzie, inchirierea in regim hotelier rămâne una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, oferind proprietarilor de afaceri oportunitatea de a obține venituri pasive și de a crea experiențe memorabile pentru călători. Cu abordarea potrivită și gestionarea eficientă, mici afaceri de familie pot prospera în această industrie dinamică și în continuă creștere.

Cum Publici Proprietatea Ta, pe Airbnb și Booking?

Maximizează-ți Veniturile și Simplifică-ți Procesul de Închiriere

Participă la  Cursul GRATUIT pentru a descoperi metoda de lansare a proprietății tale în Regim Hotelier

Ce primești concret dacă te abonezi?

 • Afli ce documente sunt necesare, unde le poți descărca, ce informații trebuie să completezi și unde să încarci documentele finalizate pentru a obtine Certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, de la ANAF (Certificat necesar atunci cand doresti sa iti  inchiriezi propriatatea pe persoana fizica )

 • Afli cum îți poți evalua proprietatea, adică pentru ce sumă o poți închiria pe noapte.

 • Afli pas cu pas cum îți poți lista proprietatea pe Airbnb.

 • Afli cum să îți listezi proprietatea pe Booking.com.

 • Afli cum să sincronizezi calendarele pentru a evita suprapunerile de rezervări la aceeași proprietate. Îți voi oferi instrucțiuni detaliate, pas cu pas, pentru a seta software-ul necesar unei sincronizări eficiente a calendarelor.

 • Afli cum să redactezi mesajele pentru oaspeți. Te voi îndruma pas cu pas în setarea mesajelor automate de trimis oaspeților: mesaje de confirmare post-rezervare, instrucțiuni pentru ziua sosirii, sfaturi utile pe durata șederii, instrucțiuni pre-plecare și mesaje de follow-up după cazare.

 • Afli pas cu pas cum să configurezi automatizarea pentru trimiterea facturilor automat către oaspeți.

 • Afli pas cu pas, cu instrucțiuni detaliate, cum să instalezi și să configurezi softul necesar pentru implementarea prețurilor dinamice. Acest sistem va ajusta tarifele în funcție de gradul de ocupare din zona proprietății tale, crescând prețurile când cererea este mare și scăzându-le când ocuparea este redusă, pentru a optimiza rata de ocupare.

 • Afli ce documente  sunt necesare pentru a lansa o propriatate in regim hotelier.

 • Afli în ce condiții poți lansa o proprietate în regim hotelier, fie ca Persoană Fizică, fie ca SRL sau PFA.

 • Afli cum îți poți obține Certificatul de Clasificare de la Ministerul Turismului.

Povestea mea în lumea închirierilor de tip hotelier

Drumul meu în lumea închirierilor în regim hotelier a fost un parcurs plin de învățăminte, începând modest în apartamentul părinților mei din cartierul Berceni, București.

Într-o vară, am profitat de absența părinților și am luat toate lucrurile personale din sufragerie, le-am încuiat în dormitor și, astfel, am convertit locuința într-o garsonieră, listând-o pe AirBnb.

Aceasta a fost prima mea incursiune în acest domeniu, plină de entuziasm dar și provocări neașteptate, cum ar fi un oaspete care a sosit fără instrucțiuni clare de acces în locație.

Motivat de primul succes, am extins inițiativa la apartamentul mătușii mele, propunându-i să-l închirieze în regim hotelier. Această extensie nu a fost lipsită de dificultăți, inclusiv un incident neplăcut cu un oaspete și apoi impactul pandemiei.

Cu toate acestea, am rămas determinat. Am investit în cursuri pentru a aprofunda cunoștințele în domeniu și am început să folosesc software-uri specializate. În mijlocul pandemiei, am cumpărat o nouă garsonieră și am relansat afacerea cu o perspectivă nouă.

Rezultatele au fost remarcabile. În decembrie 2021, am reușit o rată de ocupare inițială de 52%, care a crescut rapid la 97%, transformându-se în venituri semnificative. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă, comparativ cu veniturile limitate pe care le-aș fi obținut din închirierea pe termen lung.

A urmat transformarea unui alt apartament din Berceni, inițial închiriat pe termen lung, dar care a întâmpinat dificultăți cu chiriașii. Acest apartament, situat într-un bloc mai vechi și mai puțin accesibil cu transportul in comun, a fost transformat într-o unitate de cazare profitabilă în regim hotelier, în ciuda provocărilor inițiale.

Până în iulie 2023, am ajuns să administrez un portofoliu de 14 de apartamente în București.

În dialogurile cu alți proprietari, am observat o nevoie comună de gestionare independentă și suport.

Prin urmare, am creat un mini-curs gratuit pentru a-i ajuta pe alții să navigheze în această lume fascinantă și provocatoare a închirierilor în regim hotelier.

Aceasta este povestea mea, o călătorie de la un singur apartament listat pe o platformă de închiriere, până la administrarea unui portofoliu impresionant și sprijinirea altor proprietari în această industrie.

Este un drum plin de provocări, dar și de recompense, și sunt mândru de ceea ce am realizat și de ajutorul pe care îl ofer acum altora.

Hai sa ne cunoastem!